NM och SM

Helgen 12-13/10 for jag till Norge för att delta i Norska Mästerskapen. Första dagen var det sparkcykel och andra dagen var det cykel. Det var en ganska tung och sandig bana med några rejäla backar och snäva kurvor. Jimi och jag drog spiken båda dagarna. Lördagens lopp gick bra, Jimi kändes lite tveksam men han sprang ändå på. Jag blev bästa svensk, men jag kom inte på särskilt bra plats totalt, 14:de plats. På söndag var vi taggade och ville ha lite revanch. Loppet gick i stort sett bra även denna dag, men Jimi kändes åter igen lite tveksam bitvis. Om det berodde på att vi startade först och att han inte riktigt hade någon att gå på vet jag inte. Jag kom på en femte plats den dagen, andra bästa svensk.

Jag hade inför den här säsongen bestämt mig för att försöka satsa på sparkcykel och därför inte cyklat något på sommaren, men på Härnösands tävlingen bestämde jag mig för att ställa upp i både sparkcykel och i cykel. Jag ville se hur jag låg till i båda klasserna. Eftersom jag låg i topp i båda klasserna visste jag inte hur jag skulle göra, ska jag cykla eller kicka? Om jag valde cykel kändes hela sommaren och "förhösten" bortkastad eftersom jag inte cyklat något, och om jag valde sparkcykel var frågan om jag hade någon chans internationellt. Jag bestämde att jag skulle bestämma mig efter NM och se hur jag låg till där. Så jag valde tillsist cykel för att det var det som gick bäst och det är det jag tycker om mest.

Så helgen 19-20/10 var det SM i Filipstad och jag ställde upp i cykelklassen. Vi åkte ner så att jag kunde åka banan i lugn och ro på fredagen, både med och utan hund. Det var en ganska tung och väldigt teknisk bana med många kurvor. Jag åkte först ett lungt varv själv och sen åkte jag ett med Milou för att få känna hur banan kändes när man kom med fart. Det var bra att jag gjorde så för då kunde jag vara beredd på dom svåraste kurvorna. Jag är inte så bra på att ta kurvor tycker jag, så jag tar det säkra framför det osäkra.
På lördagen var Jimi och jag taggade, vi hade haft en god natts sömn och ville bara ge oss iväg och göra vårat bästa. Jag startade nästan sist i min klass så Jimi hade många att gå på. Loppet gick jättebra, både Jimi och jag kämpade på och vi kom in på en andra plats inför morgondagen.
Söndagens lopp gick 13 sekunder bättre och vi slutade på en andra plats. Jimi är världens duktigaste hund och jag är super stolt och nöjd med honom. Jag är väldigt nöjd över min egen insats också och jag hade inte kunnat gjort det bättre.

Sist på söndagen var det stafett. Det var första året som stafetten inte bara var springning, utan även sparkcykel och cykel. Vi från Härnösand hade fyra lag med och jag var i samma lag om Emmy som sprang och Niklas som cyklade (jag kickade alltså). Emmy sprang jättebra och hon växlade till mig som fyra. Jimi älskar när det är mass start, när många startar samtidigt och så var det också. Det var väldigt korta mellanrum mellan topp fem lagen och Jimi blev super taggad när han såg dom andra starta, och när det blev hans tur flög han iväg. Vi tog ledningen ganska snabbt och när jag växlade till Niklas hade vi en liten lucka ner till tvåan. Niklas höll ledningen hela loppet och vi stod som segrare.

Det var en väldigt rolig helg och jag är super nöjd och jag hade knappt hunnit hem och smälta framgångarna innan jag fick veta att jag blev uttagen till VM i Italien!

Så nu på söndag påbörjar jag, Sanna, Emmy och Nora vår resa ner till Italien för att krossa resten av världen!

 

31 okt 2013