SM-Veckan

SM-veckan gick av stapeln i Falun i år och det här året deltog även draghund. Vårat SM startade på fredagen och det var combined som skulle tävlas först. På fredagen filmade SVT seniorklassernas lopp och det var verkligen häftigt att se. Om du missat det klicka på denna link och titta! http://www.svtplay.se/video/971689/25-1-12-30   När vi for till stadion på torsdagen för att besikta hundarna och titta på skidtävlingarna hade jag fortfarande inte bestämt mig för vilken klass jag skulle tävla i. Jag hade nämligen anmält mig i både junior- och i seniorklassen. Alldeles innan jag skulle gå och lägga mig på kvällen var jag tvungen att fatta ett beslut och jag bestämde mig för att prova på seniorklassen. På morgonen när jag vaknade kände jag mig lugn och inte särskilt nervös och så kände jag mig resten av dagen tills dess att det var tio minuter kvar till start, då började pirret i magen vakna till liv. Seniorerna skulle bli filmade i starten, målet och ute på spåret och där det inte fanns någon kamera visade dom GPS bilder. Allt var väldigt häftigt och man kände sig som ett proffs när man fick sätta på sig en GPS sändare och när dom filmade varje person i starten. Starten gick väldigt bra och Jimi och jag kom iväg snabbt, men det gjorde flera andra också och det blev en liten klunga i toppen en stund. Sedan började jag och Cajsa Grape dra ifrån dom andra och så förblev det också. Cajsa ledde hela första varvet men när vi var påväg in till varvningen så ramlade hon och jag kunde glida förbi och kom då först in i växlingen. Jag hade den snabbaste växlingen av både damerna och herrarna och jag fick ett litet försprång från Cajsa när jag for ut på det andra varvet. Men jag blev stum direkt och Cajsa kom snabbt ikapp mig. Jag lyckades dock hänga med henne väldigt bra och när vi kom på upploppet mot mål så var vi jämsides och när vi rundade den sista kurvan och bara hade 100-50 meter kvar så ramlade hon. Jag åkte då in i mål som segrare. Hela loppet gick väldigt bra och jag är otroligt nöjd med Jimi, han är fantastisk! På kvällen fick jag och Mikael Henriksson gå till sporthallen i Falun och få ett pris av Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber.

På lördagen var det ingen filmning och det var lina som skulle tävlas denna gång. Jag ställde upp i seniorklassen även denna dag och jag hade ett bra utgångsläge, 30 sekunder efter Cajsa. Loppet gick i stort sett bra, jag hade inga stora problem förutom att Jimi inte hade sitt rätta tryck i stegen. Han kändes inte riktigt som han brukar göra utan han tog det lite långsammare, men eftersom han gjorde ett kanon lopp på fredagen kan jag tillåta att han tog det lite lugnare. Vi slutade på en delad tredje plats med Angelica Saur och det är vi väldigt nöjd med.

Klart slut - varulvstjut!

 

The Swedish Championship in combined and string took place in Falun this year and I competed for the first time with the seniors. I actually have one year left as a junior but it have went so good for me and Jimi so we wanted to test and see how good we are compared to the seniors. On friday it was combined and the senior classes were filmed, we also had a GPS transmitters on so you felt like a pro. The race went really good and quit early in the race I understood that it was between me and Cajsa Grape the settlement would be between. When it was perhaps one hundred meters left to the finish line, we were alongside. Then suddenly Cajsa fell and I took the gold. Jimi was awsome this race and we worked really nice together. The next day it was skijoring and it did not go so well as it use to. Jimi did not have the same power in the steps as he normally have, but since he did such wonderful job the day before I can't be disappointed. Even though he wasn't himself we ended up on tied third. If you want to see friday's races click on this link: http://www.svtplay.se/video/971689/25-1-12-30

 

 

30 jan 2013