Tävlingarrrr

Förra helgen var det tävling i Bergeforsen och först ut var pulka. Det var varmt på lördagen och skidorna gled enbart hyfsat, pappa fick en hemläxa där. Jag startade näst sist i min klass och redan efter några hundra meter reagerade jag på hur Jimi andades. Det var som om han inte fick åt sig luften ordentligt. Jag fortsatte resten av banan men man märkte på honom att han inte var sig själv, han stannade till i en ganska brant backe och sånt gör han aldrig. Jag förstod att det var selens fel att han inte fick åt sig luften ordentligt. Selen han hade förra året är för liten nu för han så vi skaffade en större, men den var för stor så då sydde vi in den men vi sydde in den för mycket. Trots ett dåligt lopp så hamnade vi på en fjärde plats. På söndagen var det lina och Jimi och jag var taggade. Skidorna gick bättre den dagen och pappa klarade sig från skäll. Loppet gick bra förutom när vi var på den del av banan som man kan se varandra väl, då sprang Jimi och kollade bak och åt sidorna på dom andra hundarna. Förut om det så gick han bra och vi slutade även då på en fjärde plats.

Last weekend there was a competition in Bergeforsen and on saturday it was pulka. Jimi and I ended up on a fourth place even though his harness was to thight so he couldn't breath right. The harness he wore last year is to tight now so we got a new one, a bigger one but it was to big. We sewed in the harness and we though it was good, but it got to tight.
The sundays competition was skijoring and the race went good. Jimi did great except on one part on the track, where you can see other contestants. There Jimi looked back and at the sides to watch the other dogs. Bu besides that he did great and we ended at a fourth place.

Igår hade vi (Härnösands BK) en endags tävling och grenen var pulka. Jimi och jag startade först i vår klass, men sånt har egentligen ingen betydelse för oss eftersom Jimi springer ändå. Loppet gick bra Jimi kämpade på väl och vi vann i vår klass. Loppet gick felfritt förutom på ett ställe där Jimi ville vika vänster fast vi skulle rakt fram, men det tog inte så lång tid utan vi kunde fortsätta ganska snabbt.
Efter tävlingarna for jag ut med min älsklingsgumma och millepille på en kort liten sväng.

Yesterday my club had a one-day competition and it was pulka. Jimi and I started first in my class and the race went good, we won our class.

24 feb 2013