Tidsträning

Igår hade klubben en träningstävling och combined stod på schemat. Jag och Jimi var taggade till tusen och vi fick en bra start. Vi ledde nästan hela varvet och allt gick jättebra, tills vi kom till en delning. Jimi är van att gå höger i den delningen och den här gången skulle vi gå rakt fram. Han vek alltså höger och när jag ropade vänster blev han lite förvirrad, jag försökte lite smidigt dra pulkan och han åt mitt håll men det resulterade i att pulkan tippade i stället. Så mycket för att vara smidig... Hur som helst, när pulkan tippade vände sig Jimi om och det blev en massa strul. När jag stod där och försökte reda ut oredan så kom Niklas och susade förbi, och när jag hade trasslat ut Jimi så hade vi tappat ganska mycket. Växlingen gick ganska bra förutom att linan fastnade i pulkan och den åkte med oss några meter. Andra varvet gick mycket bra och vi lyckades jobba i kapp det vi tappade första varvet. När det var ungefär 400 meter kvar till mål kom jag förbi Niklas, han flåsade mig i nacken men jag lyckades slå han med en sekund.

Efter alla tävlande hade kommit i mål och resultaten hade blivit lästa tog jag ut Smilla och Milou på ett litet pass för dom. Jag ska kanske vara med på pulka lång med Smilla så jag tolkade lite längre på henne, 12-13 kilometer och Milou fick springa lös.

Idag var jag, Jimi och Smilla ute på ett lugnt pass och dom fick springa lös. Vi var ute i ungefär en och en halv timme sedan fick det räcka och vi for hem och myste i soffan.

Hejdå - lilltå

 

Yesterday my club had a training race and combined were on schedule. It went very well for me and Jimi throughout the race. We had the lead almost all the time during the first lap, but when it was about one kilometer left Jimi and I got some trouble. We lost the lead because of the incident, but at the end of the last lap we came up with the leader and managed to beat him.

Today Jimi, Smilla and I were out on a training session. We took it quite easy and they ran loose. After an hour and a half we went home and cuddled in the couch.

 

20 jan 2013